Hae digivinkkejä työväenopiston luennoilta

Työväenopisto kannustaa kansalaisia kohentamaan digitaitojaan. Lokakuussa vietetään sekä SeniorSurf-päivää että digiturvaviikkoa.

SeniorSurf: Asiointi verkossa -luennolla tutustut Kelan, Maisan, sähköisen muuttoilmoituksen sekä Omakanta.fi:n käyttöön.

SeniorSurf: Upeat digisukupuut helposti -luento antaa hyvät eväät käyttää moderneja sukututkimusohjelmia, kuten MyHeritagea, Geniä ja MacFamilyTreetä.

Sukututkijan tietoiskujen ensimmäisenä aiheena on Kansallisarkiston uusittu ASTIA-palvelu, josta voit hakea ja tarkastella Kansallisarkiston julkisia digitaalisia tietoaineistoja.

Valokuva-arkistot harrastajan käytössä -luennolla opit hakemaan valokuvia julkisista arkistoista. Luennolla kuulet myös valokuvien tekijänoikeuksista sekä kuvien käytön keskeisistä pelisäännöistä.

Pelikasvatuksen ABC -sarjassa opit pelikulttuurista, digitaalisesta pelaamisesta sekä pelialan haasteista.

Hyvä paha digitalisaatio -sarjassa pohdimme, miten edistää kyberturvallisuutta. Mitä ovat kryptovaluutat ja bigdata? Entä mitä hyötyä on tekoälystä?

IT-gurun Google-vinkit on tietoiskumainen sarja, jossa kuulet tiiviisti Googlen innovatiivisista palveluista ja sovelluksista.

Luennot ja tietoiskut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Osa luennoista on seurattavissa verkossa.

Katso kaikki luennot lisätietoineen osoitteesta ilmonet.fi.

Lähde: Helsingin Kaupunki

Muualta vinkki:

Etsitkö itsellesi uutta edullisempaa liittymää tai sähkösopimusta?

Oletko miettinyt harkitsevasi uutta liittymää edullisempaa tai toiseen palveluun. Eri liittymiä löytyy suomesta monta erinlaista esimerkiksi puhelinliittymä tai nettiliittymä. Energian hinnan noustessa, kannattaa myös tutustua sähkösopimus asioihin, ettei sopimuksesi ole turhan kallis. Voit tutustua eri vaihtoehtoihin vertaaliittymat.fi sivustolta.

2 kommenttia artikkeliin ”Hae digivinkkejä työväenopiston luennoilta”

Vastaa