lari Johansson: Monipuolinen suomalaistaiteilija valtaa lavat ja valkokankaat

Kuka on Ilari Johansson?

Harri Ilari Johansson (s. 24. heinäkuuta 1968 Kuopio) on suomalainen freelance-näyttelijä ja stand up -koomikko, jonka karismaattinen lavapersoona ja laaja-alainen lahjakkuus ovat valloittaneet suomalaisen yleisön sydämet jo yli 30 vuoden ajan. Stand up -lavojen lisäksi Johansson on tehnyt mittavan uran televisiossa, elokuvissa ja teatterissa sekä ääninäyttelijänä. Tunnettu suorapuheisuudestaan ja terävästä huumoristaan, Johansson on yksi Suomen arvostetuimmista stand up -koomikoista.

Varhaiset vaiheet ja uran alku

Kuopiossa syntynyt Johansson kiinnostui teatterista jo nuorena ja esiintyi lukuisissa koulu- ja harrastajateatteriproduktioissa. Valmistuttuaan lukiosta hän suuntasi Helsinkiin opiskelemaan teatteria, mutta lopulta löysi kutsumuksensa stand up -komiikasta. 1990-luvun alkupuolella Johansson nousi nopeasti yhdeksi Suomen lupaavimmista stand up -tulokkaista ja hänet palkittiin mm. Kultainen Venla -palkinnolla parhaan mieskoomikon kategoriassa vuonna 1995.

Stand up -uran kohokohtia

Johanssonin stand up -ura on täynnä mieleenpainuvia hetkiä ja menestyksekkäitä sooloesityksiä. Hänen suorapuheinen ja provokatiivinen tyylinsä on herättänyt sekä ihastusta että pahennusta, mutta Johansson on aina onnistunut pitämään yleisönsä otteessaan. Yksi hänen tunnetuimmista esityksistään on ”Someoletettu”, joka käsittelee suomalaisen yhteiskunnan tabuja ja stereotypioita humoristisella ja ajatuksia herättävällä tavalla.

Televisio- ja elokuvaura

Stand up -komiikan ohella Johansson on tehnyt mittavan uran myös televisiossa ja elokuvissa. Hänet on nähty mm. lukuisissa sketsisarjoissa, komedioissa ja draamoissa. Tunnettuja rooleja ovat mm. Reino-hahmo ”Hyvät naiset ja herrat” -ohjelmassa ja Uuno Turhapuron rooli elokuvassa ”Uuno Turhapuro – This Is My Life” (2012). Johansson on myös antanut äänensä useille animaatiohahmoille, kuten Boltille Disneyn animaatioelokuvassa samalla nimellä (2008).

Teatterityöt ja ääninäyttely

Teatterissa Johansson on esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Kansallisteatterissa. Hänet on nähty mm. William Shakespearen ja Anton Tšehovin näytelmissä. Johansson on myös taitava ääninäyttelijä ja on antanut äänensä lukuisille animaatiohahmoille ja mainosten kertojaäänelle.

Yksityiselämä

Ilari Johansson on naimisissa näyttelijä Helena Johanssonin kanssa ja heillä on kaksi lasta. He asuvat Helsingissä.

Ilari Johanssonin perintö

Ilari Johansson on yksi merkittävimmistä suomalaisista stand up -koomikoista ja näyttelijöistä. Hänen karismaattinen lavapersoonansa, laaja-alainen lahjakkuutensa ja suorapuheinen tyylinsä ovat tehneet hänestä yhden rakastetuimmista suomalaisista taiteilijoista. Johansson on inspiroinut lukuisia nuoria koomikoita ja hänen uransa on jättänyt pysyvän jälkensä suomalaiseen viihdemaailmaan.

Lisätietoa Ilari Johanssonista:

Vastaa