Biketaxit palaavat kesäkaupunkien katukuvaan 30.4.2023

Biketaxi on Suomen ainoa valtakunnallinen sähköpolkupyörätaksiyritys, joka aloitti ensimmäiset riksakyytinsä Kuopiossa jo kesällä 2016. Viime vuosina Biketaxi on kasvanut valtakunnalliseksi franchise-liiketoiminnaksi ja tänä kesänä toiminta laajenee jo 14 eri tapahtumakesäkaupunkiin ympäri Suomea, aloittaen jo ensi viikolla vappuna!

Biketaxin valtteja ovat erinomainen asiakaspalvelu, elämyksellisyys ja ekologisuus, jotka yhdessä luovat ainutlaatuisen kokemuksen, jota muut liikkumismuodot eivät pysty tarjoamaan.

Biketaxit kulkevat nopeasti kaupunkien pyöräväyliä pitkin ja voivat kuljettaa kerrallaan 2-3 asiakasta. Riksat edustavat myös vihreitä arvoja, sillä ne eivät aiheuta saastepäästöjä. Koulutetut kuljettajamme ovat myös paikallisoppaita, jotka voivat antaa vinkkejä kesäkauden tapahtumista.

Kysyntää riksakyydille on erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Suurin osa matkustajista on kuitenkin paikallisia ihmisiä. 

Biketaxien kysyntä on erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin, mutta suurin osa matkustajista on paikallisia ihmisiä. Päivällä riksat kyyditsevät usein lapsiperheitä ja vanhempia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ostoskassien kanssa tai haluavat taittaa välimatkat hauskasti ja ekologisesti. Illalla ja yöllä kyytiin istuvat enemmän nuoret, joita kuljetetaan illanviettoon ja sieltä kotiin. Parhaat muistot syntyvätkin usein yövuorojen aikana, kun aurinko alkaa jo nousta ja asiakkaiden kanssa on mukava ajella kotiin. Matkat voivat olla jopa 10 km suuntaansa, mutta pääasiassa Biketaxit liikkuvat kaupunkien keskustoissa ja niiden lähialueilla. Toimintasäde on noin 2-4 km.

Biketaxit aloittavat liikennöinnin isoimmissa toimintakaupungeissa jo vappuna ja pienemmissä kaupungeissa viimeistään kesäkuun alussa. Kesän aikana liikenteessä on yhteensä 125 riksaa ympäri Suomea, ja Biketaxi-ketju työllistää toimintakauden aikana yli 150 kesätyöntekijää, joista suurin osa on täysi-ikäisiä opiskelijoita. Yrityksen tavoitteena on kuljettaa kestävällä kaudella syyskuun alkuun mennessä yli 200 000 asiakasta.

Biketaxin tavoitteena on olla kesän positiivisin ilmiö eri kaupunkien katukuvassa ja tarjota asiakkailleen unohtumattoman kokemuksen. Meidän motto on ”Asiakas on meillä ykkönen!”, ja pyrimme aina tekemään asiakkaidemme päivästä paremman. Asiakaspalvelu ja hyvä fiilis ovat meille itsestäänselvyys, ja olemme voittaneet useita palkintoja, kuten Pohjois-Savon parhaan palveluyrityksen palkinnon vuonna 2019 ja 2021 sekä FAB:n Suomen innovatiivisin franchising -yritys -palkinnon vuonna 2021.

Halutessamme olla kesän positiivisin ilmiö myös työntekijöillemme, olemme merkittävä nuorten kausityöllistäjä, ja haluamme tarjota heille parhaan mahdollisen kesätyökokemuksen kaikissa kesäkaupungeissamme. Jokaisen toimintakauden jälkeen teemme todella laajan työtyytyväisyyskyselyn kaikille työntekijöillemme. Kesän 2022 työtyytyväisyysprosentti oli 85,5% (143 työntekijää).

Vastuullista yhteistyötä!

Biketaxit tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten hotellien, kahviloiden, ravintoloiden ja yleisötapahtumien kanssa. Voimme kyydittää palvelutalon asukkaita, juhlavieraita, yritys- tai majoitusasiakkaita sekä tapahtumakävijöitä. Riksat ovat myös suosittuja hääkuljetuksissa. Lisäksi Biketaxi tarjoaa erittäin tehokkaan liikkuvan mainospaikan yrityksille ja yhteistyökumppaneille. Riksamme kulkevat siellä, missä ihmiset liikkuvat, ja tavoitamme toimintakaudellamme miljoonia silmäpareja. Teettämämme tilastoinnin mukaan 32% katujen kanssaliikkujista alkoi hymyilemään nähdessään meidän riksan. Biketaxi on ylpeä voidessaan edistää vastuullista yhteistyötä paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Vastaa