Käytetyt puhelimet: Edullinen ja kestävä vaihtoehto uuden puhelimen ostoon

Käytetyt puhelimet ovat yhä suositumpi vaihtoehto uusille puhelimille. Niiden hinnat ovat yleensä merkittävästi edullisempia kuin uusien puhelinten, ja ne ovat usein yhtä hyvässä kunnossa. Käytetyt puhelimet ovat myös ympäristöystävällinen valinta, sillä ne vähentävät elektroniikkajätettä.

Miksi ostaa käytetty puhelin?

Käytetyn puhelimen ostamisella on useita etuja:

  • Hinta: Käytetyt puhelimet ovat yleensä merkittävästi edullisempia kuin uudet puhelimet. Esimerkiksi uusi iPhone 15 Pro Max maksaa noin 1500 euroa, kun taas käytetty iPhone 14 Pro Max maksaa noin 1000 euroa.
  • Käyttöikä: Käytetyt puhelimet ovat usein yhä hyvässä kunnossa, ja ne voivat kestää useita vuosia. Esimerkiksi hyvin hoidettu iPhone 13 Pro Max voi kestää helposti vielä viisi vuotta.
  • Ympäristö: Käytetyt puhelimet ovat ympäristöystävällinen valinta, sillä ne vähentävät elektroniikkajätettä.

Mistä käytetty puhelin kannattaa ostaa?

Käytettyjä puhelimia voi ostaa useista eri paikoista, kuten:

  • Käytettyjen puhelinten myymälät: Käytettyjen puhelinten myymälät tarjoavat laajan valikoiman käytettyjä puhelimia eri merkkeinä ja malleina. Myymälät yleensä tarkistavat ja huoltavat puhelimet ennen myyntiä, joten ne ovat yleensä hyvässä kunnossa.
  • Elektroniikkakierrätyskeskukset: Elektroniikkakierrätyskeskukset myyvät käytettyjä puhelimia edullisemmin kuin uudet myymälät. Puhelimet eivät kuitenkaan yleensä ole yhtä hyvässä kunnossa kuin myymälöistä ostettavat puhelimet.
  • Yksityiseltä myyjältä: Käytetyn puhelimen voi ostaa myös yksityiseltä myyjältä, esimerkiksi verkkokaupoista tai Facebookin Marketplace-palvelusta. Tämä on yleensä halvin tapa hankkia käytetty puhelin, mutta on tärkeää tutustua myyjää ja puhelinta huolellisesti ennen ostoa.

Miten valita käytetty puhelin?

Käytetyn puhelimen valinnassa kannattaa huomioida seuraavat seikat:

  • Markki ja malli: Käytetyn puhelimen valinta kannattaa aloittaa merkin ja mallin valinasta. Harkitse, mitä ominaisuuksia puhelimelta haluat. Jos esimerkiksi tarvitset puhelimelta hyvää kameraa, kannattaa valita puhelin, jossa on hyvä kamera.
  • Hinta: Aseta enimmäishinta, jonka olet valmis maksamaan käytetystä puhelimesta.
  • Kunto: Tarkista puhelimen kunto huolellisesti ennen ostoa. Puhelimen näytön, akun ja yleisen kunnon tulee olla hyvä.
  • Takuu: Jos ostat käytetyn puhelimen myymälästä, varmista, että puhelimella on takuu.

Swappie: Turvallinen ja helppo tapa ostaa käytetty puhelin

Swappie on suomalainen yritys Helsingistä, joka myy käytettyjä iphone puhelimia. Swappien puhelimet ovat tarkistettuja ja huollettuja, ja niillä on 12 kuukauden takuu. Swappien puhelimia voi ostaa verkkokaupasta tai Swappien myymälöistä Helsingissä ja Tampereella.

Swappien puhelimet ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat turvallisen ja helpon tavan ostaa käytetty puhelin. Swappien puhelimet ovat yleensä edullisempia kuin uusien puhelinten, ja niillä on pitkä takuu.

Käytetyt puhelimet tulevat yhä suositummiksi

Käytetyt puhelimet ovat yhä suositumpi vaihtoehto uusille puhelimille. Syynä tähän on muun muassa puhelinten hintojen nousu, elektroniikkajätteen vähentämisen tarve sekä käytettyjen puhelinten laadun paraneminen.

Uuteen käytettyyn puhelimeen Telialta liittymä erikoishintaan alta:

Lue myös: Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Yksi kommentti artikkeliin ”Käytetyt puhelimet: Edullinen ja kestävä vaihtoehto uuden puhelimen ostoon”

Vastaa