Joulunajan vinkit helsinkiläiselle perheelle

Joulun odotus ja juhla-aika tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia nauttia lomasta Helsingissä. Joulun trendit saattavat vaihdella, mutta iso osa joulusta pysyy pitkälti samana. Tässä on joitakin vinkkejä, miten voit viettää jouluaika perheen kanssa Helsingin kaupungissa.

1. Käy joulumarkkinoilla

Helsingissä järjestetään useita joulumarkkinoita, joista suurimpia ovat Senaatintorin joulumarkkinat. Joulumarkkinoilta löydät monenlaisia käsitöitä, leivonnaisia ja muita herkkuja. Tämä on mainio tilaisuus hankkia joululahjoja ja nauttia joulun tunnelmasta.

2. Osallistu joulukonserttiin

Joulukonsertit kuuluvat monen helsinkiläisen perheen jouluperinteisiin. Suosittuja paikkoja joulukonsertteihin ovat esimerkiksi Helsingin tuomiokirkko ja Temppeliaukion kirkko.

3. Käy luistelemassa

Helsingissä on useita ulko- ja sisäluistinratoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia talvisesta säästä ja yhdessäolosta. Esimerkiksi Rautatientorin ja Kallion jääradat ovat suosittuja kohteita.

4. Tutustu kaupungin joulukoristeluihin

Helsinki valaistaan jouluksi kauniisti, ja kaupungin joulukoristelut ovat nähtävyys itsessään. Voit tehdä perheen kanssa kävelykierroksen kaupungissa ja ihailla joulukoristeita.

5. Vieraile Linnanmäen valokarnevaalissa

Linnanmäki järjestää joka vuosi Valokarnevaalin, jossa huvipuisto valaistaan tuhansilla valoilla. Tapahtuma on maksuton ja tarjoaa mukavaa tekemistä koko perheelle.

Linnanmäen Valokarnevaali on Helsingissä järjestettävä tapahtuma, joka valaisee huvipuiston satojen tuhansien valojen kajossa syksyisin, usein lokakuun lopulla. Tapahtuma on yksi suosituimmista syksyisistä tapahtumista Helsingissä ja se on suunnattu kaikenikäisille vierailijoille.

Valokarnevaalin aikana huvipuiston laitteet, rakennukset ja puut saavat uuden ilmeen, kun ne valaistaan tuhansilla ja tuhansilla erivärisillä valoilla. Valaistus luo taianomaisen tunnelman, joka tekee Linnanmäen vierailusta unohtumattoman kokemuksen.

Valokarnevaalin aikana osa huvipuiston laitteista on avoinna, joten voit nauttia huvipuistolaitteista samalla, kun ihailet upeaa valaistusta. Tapahtuma tarjoaa myös erilaisia esityksiä ja ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä ja tulishow’n.

Erityisen suosittu on Valotorni, joka sijaitsee huvipuiston keskellä. Se valaistaan tuhansilla valoilla ja sen huipulta avautuu upeat näkymät yli koko valaistun huvipuiston.

Linnanmäen Valokarnevaali on pääsymaksuton tapahtuma, eli huvipuistoon pääsee nauttimaan valoista ilmaiseksi. Laitteisiin tarvitaan kuitenkin erikseen ostettavat rannekkeet tai liput.

Valokarnevaali tarjoaa helsinkiläisille ja kaupungissa vieraileville maagisen tavan viettää syksyisiä iltoja. Se tuo valoa ja väriä pimeään vuodenaikaan ja tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen kaikenikäisille.

6. Nauti jouluateriasta ravintolassa

Helsingissä on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erityisiä joulumenyyjä. Miksi et hemmottelisi perhettäsi jouluaterialla jossakin kaupungin huippuravintoloista?

Muista, että jouluna on tärkeää myös levätä ja nauttia yhdessäolosta. Joulun ei tarvitse olla täynnä suunniteltuja aktiviteetteja, vaan usein parhaat hetket syntyvät spontaanisti. Rauhallista ja iloista joulunaikaa!

Vastaa