Elokuussa Lohjalla aivan uusi festari: Factory by the Lake eli FBTL

Factory By The Lake – FBTL -festivaali järjestetään Lohjalla upeassa tehdasmiljöössä Lohjanjärven rannalla, joka on aiemmin ollut suljettuna yleisöltä. Festivaalialue sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa ja matkaa Helsingistä on reilu puoli tuntia. Luvassa on kaksi päivää upeita elämyksiä niin ulkona kuin sisälläkin. Itse festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobändejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille. Vastaavaa keikkaa etkä näin erikoisia puitteita et siis ole vielä kokenut.

Maksuton festivaalialue

Luvassa on kaksi päivää upeita elämyksiä niin ulkona kuin sisälläkin. Itse festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobändejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille.

Tähtiartistit

Saara Aalto 23.8. Monipuolinen laulaja Saara Aalto esiintyy torstaina 23.8. Factory By The Lake -festivaaleilla Lohjalla. Tutuissa ja mukaansatempaavissa musikaalisävelmissä solistina laulaa valloittava Saara Aalto. Konsertin jälkipuoliskolla kuultava Antonín Dvořákin yhdeksäs sinfonia “Uudesta maailmasta” tekee vaikutuksen niin kokeneeseen kuin ensikertalaiseen konserttikävijään.

Anssi Kela 24.8. Nummela-klassikkoalbumista tunnettu Anssi Kela esiintyy festivaaleilla 24.8. Tuttujen hittien lisäksi lavalla kuullaan Lohjan kaupunginorkesteri, jonka sovitukset tuovat keikkaan uudenlaisen ulottuvuuden. Poikkeuksellinen kokoonpano ja taianomainen miljöö takaavat unohtumattoman elämyksen.

Muut esiintyjät

Cledos 24.8.2024 Multiplatinaa striimannut Cledos esiintyy 24.8. Factory By The Lake -festivaaleilla. Karismaattinen ja energinen lavaesiintyminen sekä monipuolinen tuotanto takaavat unohtumattoman illan. Cledosin keikka järjestetään upeassa tehdashallissa, joka tarjoaa ainutlaatuiset puitteet.

Ohjelma

Perjantai 23.8.

 • 17:00-19:00: Marko Turunen ulkolavalla (vapaa pääsy)
 • 19:00-21:00: Saara Aalto päälavalla (liput Netticketistä)
 • 21:00-23:00: Eri esiintyjiä, kuten Tommi Fäldt ulkolavalla

Lauantai 24.8.

 • 11:00-15:00: Monipuolista ohjelmaa lapsille yhteistyössä Nuori Lohja
 • 12:00-14:00: Lohjan nuorisobändien parhaimmisto päälavalla (vapaa pääsy)
 • 15:00-16:00: Cledos päälavalla (liput Netticketistä)
 • 17:00-20:00: Olli Hartonen ulkolavalla (vapaa pääsy)
 • 20:00-22:30: Anssi Kela ja Lohjan kaupunginorkesteri päälavalla (liput Netticketistä)

Festivaalialue

Tapahtuma-alue sijaitsee Lohjan Pitkäniemen tehdasalueella, joka tarjoaa upean miljöön ja kauniin järviympäristön. Festivaalialueelta löytyy useita tapahtumapisteitä ja yksi sisätiloissa sijaitseva esiintymislava. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolatarjonta, laadukkaat anniskelupisteet sekä myyntikojut. Alueella on erikseen anniskelualueet, joten juoma kädessä ei voi siirtyä koko alueen poikki.

Kierrätys

Festivaalialueella on useita kierrätyspisteitä, ja kävijöitä pyydetään lajittelemaan jätteensä asianmukaisesti seka-, bio- ja muovijätteisiin. Alueella on tallentava kameravalvonta, ja festivaalialueella video- ja valokuvataan markkinointitarkoituksiin.

Ruokailu

Alueella on monipuolinen ruokatarjonta, joka ulottuu thaimaalaisista herkuista paikallisiin grilliherkkuihin. FBTL pyrkii huomioimaan kestävän kehityksen tapahtuman järjestämisessä.

Mukana:

 • Nummela Thai Kitchen
 • Lohjan Grillimestarit
 • Wild Taste
 • Deli Bakers
 • Aurlahden Rantakafe
 • Pure Experience

Juomat

Anniskelualueilla voi nauttia kattavasta paikallisesta juomavalikoimasta. Tarjolla on laadukkaita viinejä, cocktaileja, paikallisia panimotuotteita ja alkoholittomia vaihtoehtoja.

Mukana:

 • United Gypsies
 • Opusk
 • Aurlahden Rantakafe

Pantit

Juomatuotteiden hintaan lisätään pantti, jolla varmistetaan astioiden uusiokäyttö ja siisti festivaalialue. Vesipisteillä voi täyttää oman pullonsa.

Turvallisuus

FBTL on yksi Lohjan suurimmista yleisötapahtumista. Alueella partioi järjestyksenvalvojia ja ensiapuhenkilökuntaa. Ruuhkien välttämiseksi suositellaan saapumaan ajoissa. Festivaalihenkilökunta on tunnistettavissa sinisistä järvikaupunki-liiveistä.

Vastaa