Marimekko: Rohkeaa suomalaista designia jo monen vuoden ajan

Vuonna 1951 perustettu Marimekko on suomalaisen designin ikoni, joka tunnetaan rohkeista väreistä, graafisista kuvioista ja korkealaatuisista materiaaleista. Yritys aloitti toimintansa tekstiilipainon nimellä, mutta laajensi pian valikoimaansa vaatteisiin ja asusteisiin. Marimekon tyyli on ainutlaatuinen ja tunnistettava, ja se on valloittanut sydämiä ympäri maailmaa.

Marimekon historia:

Marimekon tarina alkoi Armi Ratian perustamasta painokankaita valmistavasta yrityksestä. Ratia oli visionääri, joka halusi tuoda suomalaiseen designiin iloa ja väriä. Hän palkkasi nuoria suunnittelijoita, kuten Maija Isolan ja Kristina Isola, jotka loivat Marimekon ikonisia kuvioita, kuten Unikko ja Jokapoika. 1960-luvulla Marimekko nousi kansainväliseen menestykseen ja sen tuotteita myytiin ympäri maailmaa.

Marimekon tyyli:

Marimekon tyylille on ominaista rohkeat värit, graafiset kuviot ja yksinkertaiset leikkaukset. Marimekko käyttää paljon luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa. Yrityksen designissa on vahvasti läsnä myös suomalainen luonto ja kulttuuri.

Marimekon tuotteet:

Marimekko suunnittelee ja valmistaa laajan valikoiman tuotteita, kuten vaatteita, tekstiilejä, asusteita ja sisustustuotteita. Marimekon tunnetuimpia tuotteita ovat Unikko-kuvioiset mekot ja verhot, mutta yritys valmistaa myös esimerkiksi laukkuja, kenkiä ja koruja.

Marimekko-outlet:

Marimekolla on useita outlet-myymälöitä ympäri Suomea, joista voi löytää edullisesti Marimekon tuotteita. Marimekko Outlet -myymälässä myydään esimerkiksi poistuvia mallistoja, 2. laatua ja näyttelykappaleita.

Marimekon merkitys:

Marimekko on merkittävä osa suomalaista kulttuuria ja identiteettiä. Yritys on edistänyt suomalaisen designin tunnettavuutta maailmalla ja tuonut iloa ja väriä ihmisten elämään.

Marimekko verkossa:

Marimekon tuotteita voi ostaa yrityksen verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä. Marimekon verkkosivustolta löytyy myös paljon tietoa yrityksen historiasta, tyylistä ja tuotteista.

Lähteet:

Vastaa